Kronfågels kycklingfabrik i Valla. Arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TT

Efter kycklingskandalen – ny vd utsedd för koncernen

Publicerad

Scandi Standard bedriver sedan tidigare en process för att rekrytera en ny vd och koncernchef.

– Otto Drakenberg kommer inledningsvis att fokusera på den uppkomna situationen inom kycklingproduktionen i Scandi Standards svenska verksamhet Kronfågel, skriver Johan Bygge, styrelseordförande i Scandi Standards.

Han ska även arbeta för att hitta en hållbar långsiktig lösning för den danska verksamheten inom Ready-to-cook.

– Genom denna åtgärd sätter vi extra kraft bakom vårt löfte att uppfylla bolagets högt ställda krav på djuromsorg och livsmedelssäkerhet så att alla ska kunna känna sig trygga med våra produkter, skriver Bygge.

Leif Bergvall Hansen lämnar sin post efter det att Aftonbladet granskat en Kronfågelanläggning utanför Katrineholm, där företaget kritiserades för brister i djurhållningen. Bland annat ska kycklingar ha skållats levande, och vid en kontroll som Livsmedelsverket genomförde i mars var en tredjedel av de undersökta kycklingarna i kylrummet förorenade av bland annat mag- och tarminnehåll.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.