Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Både Alfons och Bo tycker lekparken är helt perfekt. Men är parkområdet värt 26 miljoner kronor? Hör kommunstyrelsens ordförande svara i klippet ovan. Foto: SVT

Omdiskuterade parkområdet Åkroken i Nyköping invigd: ”Den är perfekt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter många vändor och många års väntan var det till slut dags för det omdiskuterade parkområdet Åkroken i centrala Nyköping att invigas. Ett parkområde som kostat ungefär 26 miljoner att finansiera.

– Den är helt perfekt, säger Bo som besökte parken tillsammans med brorsan Alfons.

Arkeologiska utgrävningar, husrivning och protestlistor. Vägen till invigningen har varit lång men nu är allt klart. Det blev ett torg, gradänger och en lekpark.

– Hela parken är utformad efter de föremål man har hittat här, det är helt fantastisk. Vi har fått med så mycket på en ganska liten yta, säger stadsträdgårdsmästare Pat Radestedt på Nyköpings kommun.

Är 26 miljoner kronor för mycket att investera i ett parkområde? Hör kommunstyrelsens ordförande Urban Granström (S) svara i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.