Detta är en vision för hur huset kan komma att se ut baserat på de bygglov som beviljats. Foto: Nyköpingshem

Klart: 29 lägenheter byggs i Åkroken

Uppdaterad
Publicerad

Den omdiskuterade exploateringen av området Åkroken börjar lida mot sitt slut. Till våren börjar bygget av en fastighet med 29 hyreslägenheter ovan på garaget i centrala Nyköping.

– Det är fantastiskt att få vara med om att bygga bostäder centralt i Nyköping och på en tomt med så lång historia, säger Nyköpingshems vd Johan Eriksson.

Nu närmast ska en detaljprojektering göras innan spaden sätts i marken. Lägenheterna kommer att ha två, tre och fyra rum något som varit planen hela tiden.

– Den indelningen har hängt med sedan det ursprungliga projektet, säger Johan Eriksson.

Många turer

Exploateringen av Åkroken har väckt många känslor, 2013 samlades det in över 3500 namnunderskrifter mot ett bygge av garaget och hyreshuset.

Garaget byggdes ändå men ett halvår senare upptäcktes det problem med strandpromenaden ut med ån. Marken hade börjar röra på sig vilket medförde en rasrisk. En renovering av kajen genomförs nu och den kommer vara färdig till våren.

– Oavsett historien bakom kommer man om 20-30 år kunna säga ”Det där blev ju bra”, säger Johan Eriksson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.