Efter skjutningarna: Eskilstuna kommun vidtar åtgärder för att skapa trygghet

Uppdaterad
Publicerad

Efter två skjutningar under loppet av ett dygn i Eskilstuna vidtar nu kommunen en rad åtgärder för att öka tryggheten.

Under lördagen skadades en man i 20-årsåldern i en skottlossning, den senaste i raden av skjutningar senaste tiden i Eskilstuna. Enligt kommunen är det oroligt mycket oroligt i flera stadsdelar och därför vidtar man nu en rad åtgärder.

– Vi har en mycket allvarlig situation i Eskilstuna och det är viktigt att vi alla tillsammans tar ansvar för att öka tryggheten. Det här är inte något som en aktör kan lösa utan det är ett gemensamt arbete, säger Kristina Birath, Eskilstuna kommuns tjänsteperson i beredskap.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Det handlar om att sätta in väktare och så kommer kommunens brottsförebyggande grupp Trygga unga att röra sig i områdena.

Under söndagen aktiverades också beredskapsgruppen POSOM (Psykiskt och socialt omhändertagande vid stora olyckor och katastrofer) som ska stötta drabbade och anhöriga. POSOM-gruppen kommer att vara i Årby till klockan 21 i kväll.

Se mer i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet