Polisen vill ha tips från allmänheten angående de senaste skjutningarna i Eskilstuna. Foto: SVT

Efter skjutningen i Årby: Ung man häktad misstänkt för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En man sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott kopplat till skjutningen i stadsdelen Årby, i Eskilstuna, den 13 mars. Det meddelade polisen vid en presskonferens under fredagen.

Mannen är 20-årsåldern och greps efter att polisen, fyra dagar efter skjutningen, genomförde en insats i området.

Samma dag som skjutningen inträffade grep polisen en man som också är i 20-årsåldern. Men han släpptes senare då han fick alibi tack vare en övervakningskamera på en annan plats i Eskilstuna.

Vill ha tips

Polisen berättar att det pågår ett intensivt utredningsarbete och att man exempelvis utreder om fler personer kan misstänkas för inblandning i brotten.

– Vi har säkrat en del spår, främst hylsor från brottsplatsen, säger Johan Karlsson, operativ samordnare för utredningssektionen i polisområde Södermanland.

Men polisen vill ha in mer tips från allmänheten, bland annat då de inte har identifierat något brottsoffer. Enligt polisen är det troligt att gärningsmannen skjutit mot en annan kriminel.

Kan kopplas till droghandel

Parallellt med utredningen av skjutningen i Årby den 13 mars utreds också skjutningarna som inträffade i Årby den 8 februari och i Skiftinge den 4 mars och 26 januari.

Polisen har tidigare gått ut med att de sammankopplar händelserna och att det handlar om en konflikt mellan kriminella nätverk i de två stadsdelarna. Det utreds också om tidigare skjutningar under 2021 kan kopplas till konflikten.

– Vi är väl ganska säkra på att det handlar om en viss marknadstvist gällande illegal droghandel, men det kan finnas fler anledningar, säger Johan Karlsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.