Med anledning av söndagens skottlossning i Årby genomförde polisen en planerad insats i området under torsdagen. Foto: SVT

Polisinsats efter skottlossning i Eskilstuna – ledde till gripande och vapenfynd

Uppdaterad
Publicerad

Polisen genomförde under torsdagen en planerad insats i Eskilstunastadsdelen Årby som ledde till att ett flertal personer frihetsberövades och att vapen och narkotika beslagtogs.

Insatsen utfördes av utredningssektionens grova brotts-grupp och regionala insatsstyrkan med anledningen av söndagens skjutning i Årby.

Vad det är för narkotika och vapen som polisen hittat vill de inte berätta. De är också förtegna om hur många som frihetsberövats och vad de är misstänkta för.

– Det finns anledningar som gör att vi inte kan prata om det här mer än vad vi har gjort i dag, säger Christoffer Bohman chef för utredningssektionen i polisområde Södermanland.

Upptrappad konflikt

Sedan i januari har fyra skjutningar inträffat i Eskilstuna. Två i stadsdelen Skiftinge och två i Årby. Polisen kopplar samman skjutningarna och de ser en eskalerande konflikt mellan kriminella nätverk i stadsdelarna.

Polisen genomförde tidigare i år en insats i Årby där de letade efter ett föremål som kan användas vid våldsbrott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet