Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Vincent Wimark, som går i högstadiet på Gökstensskolan i Torshälla, om vikten av att kunna gå till skolsköterskan när det behövs i klippet. Foto: SVT

Eleven Vincent: ”Jag tycker alla ska ha en skolsköterska”

Uppdaterad
Publicerad

Under delar av förra året saknade uppemot 4 700 grundskoleelever i Eskilstuna tillgång till skolsköterska. Något som bland annat inneburit att de hälsobesök som eleverna har rätt till inte kunnat genomföras som planerat.

Bristen på skolsköterskor har även gjort att elever inte kunnat få hjälp med enklare sjukvårdsinsatser, samt att uppföljningar av bland annat rygg- och synundersökningar inte blivit av.

På Gökstensskolan i Torshälla har det under de senaste åren funnits två skolsköterskor på plats. Hör högstadieeleven Vincent Wimark om varför han tycker det är bra att ha tillgång till skolsköterska i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.