Elgiganten i Folkesta kommer läggas ner. Anledningen är att lönsamheten inte varit tillräckligt bra. Foto: Christine Olsson/TT

Elgiganten i Folkesta stänger – 25 anställda berörs

Publicerad

Elgiganten i Folkesta köpcenter i Eskilstuna läggs ned. Anledningen är att lönsamheten inte varit tillräckligt bra.

25 anställda berörs då Elgiganten i Folkesta stängs, något som Eskilstuna-Kuriren var först med att rapportera.

– Det beror på att den butiken inte har kunnat bedriva den lönsamheten som vi behöver. Trots att Elgiganten är stort och går väldigt bra och har slagit flera rekord så är det tyvärr så att Eskilstunabutiken visat att den inte är lönsam, vilket är väldigt tråkigt, säger Li Persson, press- och kommunikationsansvarig vid Elgiganten.

Olönsam ett par år

Hemelektronikkedjan ska enligt Persson gå bra överlag i övriga Sörmland och landet, men i just Eskilstuna har butiken inte varit lönsam på ett par år och läget kan ha varit en anledning.

– Det är väldigt svårt att spekulera i anledningarna, men vad vi tror kan vara en anledning är läget.

Hjälper personalen

Vad händer med personalen? 

– Personalen i butiken är självklart informerade och vi ska göra allt vi kan för att hjälpa dem och göra det så bra som möjligt för dem. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.