Se bilderna från det avspärrade området i Eskilstuna Foto: Lars Adolfsson/SVT

En anhållen för vansinneskörningen i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern från Eskilstuna har anhållits misstänkt för att ha stulit en lastbil och kört den genom Eskilstuna och bland annat skadat flera bilar i sin vansinnesfärd.

Det var på torsdagen som en lastbil stals och körde in i flera bilar i centrala i Eskilstuna. På fredagseftermiddagen togs en man in på förhör och sedan på kvällen kunde han även anhållas.

LÄS MER: Lastbil rammade bilar

Polisen kom mannen på spåren tack vare förhör med vittnen. Han är i nuläget skäligen misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, vårdslöshet i trafik och smitning från trafikolycka.

– Vår bedömning av att han inte hade uppsåt till att skada står kvar. Vi har inte hittat något vid förhör eller vid vår bevisningen som skulle ändra det, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen.

Polisens närvaro trappas ner

Polisen har nu även avslutat den så kallade särskilda händelsen.

– Den förhöjda operativa förmågan, med bland annat poliser med förstärkningsvapen på allmänna platser, började avvecklas under fredagseftermiddagen, säger Björn Öberg.

Om mannen begärs häktad så ska en häktningsförhandling ske senast på måndag. Mannen nekar till brott.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.