En person har gripits misstänkt för mordet i Nyfors den 17 september. Foto: Filippa Bogen

16-åring anhållen misstänkt för dödsskjutningen i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

En person har anhållits misstänkt för mord efter dödsskjutningen av en 16-årig pojke i Eskilstuna i torsdags kväll. Enligt polisen är även den misstänkte personen en 16-årig pojke.

– Den misstänkte kommer att höras under dagen om sin inblandning i mordet. Det kommer att ske genom utredare med specialkompetens inom ungdomsutredning och med försvarare närvarande, säger Thomas Karlsson, chef för utredningssektionen i polisområde Södermanland.

Misstankarna gäller mord och mordförsök. Anledningen till att han misstänks för mordförsök var att ytterligare en person var i närheteten när 16-åringen sköts.

Tonårsmordet i Nyfors

Under måndagen kommer polisen titta närmare på vilka kopplingar det finns mellan den misstänkta 16-åringen och offret och försöka ta reda på möjliga motiv.

Enligt polisen gick gripandet lugnt till.

– Han greps under söndagskvällen vid halv elva-tiden, säger Thomas Karlsson.

Flera larmade

Det var i torsdags förra veckan som flera personer larmade om en misstänkt skottlossning i Nyfors i Eskilstuna.

När polisen kom till platsen fann de en 16-årig pojke med skottskador. Han fördes till sjukhus men vid 22-tiden meddelade polisen att hans liv inte hade gått att rädda.

SVT har utan framgång sökt den mordmisstänkte 16-åringens advokat.

Polisen ser inget samband

På torsdagskvällen sköts även en ung man till döds i Nyköping och polisen inledde med anledning av de båda dödsskjutningarna en, så kallad, särskild händelse. Ett sätt för polisen att kunna flytta resurser och kraftsamla där de behövs som mest.

Polisen har tidigare sagt att de inte ser något samband mellan händelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tonårsmordet i Nyfors

Mer i ämnet