Bilder från campingen i Malmköping där en man blev mördad. Foto: Pontus Stenberg

Polisen hittade flera möjliga tillhyggen efter dödsmisshandeln

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagseftermiddagen misshandlades en man så svårt vid en badplats intill campingen i Malmköping att han senare avled. En man i 30-årsåldern sitter anhållen misstänkt för mord. Enligt uppgifter till Eskilstuna-Kuriren har polisen säkrat flera tillhyggen som kan ha använts vid dödsmisshandeln.

Det var vid halv fyra-tiden som polisen fick in ett larm om ett bråk i ett populärt bad- och rekreationsområde i Malmköping. Enligt polisen blev en man i 25-årsåldern misshandlad med ett tillhygge och fick föras till sjukhus med ambulans.

Senare under kvällen avled mannen. Hans anhöriga är underrättade.

Dödsmisshandeln i Malmköping

Den misstänkte gärningsmannen lämnade platsen i en bil men polisen fick tag på honom efter en dryg halvtimme.

Inte känd av polisen

Mannen är i 30-årsåldern och misstänks nu för mord. Han är inte känd av polisen sedan tidigare. Det är oklart varför han attackerade den andre.

– Han är anhållen av åklagare och vi får se vad som framkommer i förhör, säger Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesperson..

Polisen är intresserad av att få in fler vittnesmål om man har några sådana.

Åklagaren Johanna Levin berättar för Eskilstuna-Kuriren att polisen säkrat en rad bevis efter händelsen, bland annat flera tillhyggen som kan ha använts av gärningsmannen. Den man i 30-årsåldern som sitter anhållen misstänkt för mordet ska enligt tidningen neka till brott. SVT Sörmland söker åklagaren Johanna Levin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsmisshandeln i Malmköping

Mer i ämnet