En person gripen efter brand på särskilt boende i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot torsdagen larmades räddningstjänsten om en brand på ett särskilt boende i Eskilstuna. Branden var fullt utvecklad och en person är nu gripen misstänkt för grov mordbrand.

Det var strax innan halv tre, natten mot onsdag, som räddningstjänsten ryckte ut till ett av kommunens särskilda boenden. Enligt larmet brann det i en av lägenheterna på boendet. 

– Det var personal som upptäckte branden och de började släcka den innan vi kom. Så det var inte svårsläckt, säger Johan Gagnert, inre befäl vid räddningstjänsten.

”Utsatt andra för fara”

Personen som bodde i lägenheten fördes till sjukhus för kontroll.

Senare meddelade polisen att samma person är gripen misstänkt för grov mordbrand.

– Man har hittills inte hittat något som tyder på att branden startat på ett naturligt sätt. Och i och med att det har brunnit på ett boende har man utsatt andra för stor fara, säger Angelica Israelsson Silfver, presstalesperson vid polisen.

Polisen har nu spärrat av platsen för kriminalteknisk undersökning.

Ingen person ska ha blivit allvarligt skadad.

Brand i pizzeria

På torsdagsmorgonen larmades polis och räddningstjänst även till en brand i en pizzeria i Skiftinge i Eskilstuna. Enligt räddningstjänst ska det ha varit glöd i väggarna och ingen person kom till skada.

Hur den branden startat är oklart, men polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.