Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är väldigt, väldigt otäckt” – hör Torshällabon Bibbi Westbergs tankar om det mystiska mordet i Torshälla. Foto: SVT

En vecka efter mystiska mordet i Torshälla – ännu ingen misstänkt

Uppdaterad
Publicerad

En vecka har passerat sedan en kvinna hittats mördad i Torshälla. Enligt vice chefsåklagare Charlotta Tanner har polisen teorier om vad som hänt, men det finns ingen misstänkt.

Det var tidigt på måndagsmorgonen förra veckan som en kvinna i 45-års-åldern hittades livlös utomhus i Torshälla. Initialt utreddes händelsen som ett sjukdomsfall, men väl på sjukhuset hittades skottskador på kvinnan och händelsen utreds nu som mord.

Charlotta Tanner säger att det är bekräftat att kvinnan blivit dödad och att någon typ av skjutvapen är inblandat. Polisen har också teorier kring vad som kan ha hänt kvinnan.

Mordet på Maria i Torshälla

– Men det är inget jag uttalar mig om i media, säger Charlotta Tanner.

Polisen vill ha tips

Enligt polisen finns det ingen känd hotbild mot kvinnan och det finns inga kopplingar till gängkriminalitet. Charlotta Tanner berättar att utredningen har högsta prioritet.

– Utredningen pågår för fullt och den är på spaningsstadiet. Vi tar gärna emot tips från allmänheten, säger hon.

Oroligt i området

Flera Torshällabor som SVT pratat med berättar att färre personer än vanligt brukar gå på den gång- och cykelvägen där kvinnan hittades.

– Man funderar och tycker det är otäckt, säger Torshällabon Bibbi Westberg.

I videon: Hör Bibbi Westbergs tankar om det mystiska mordet i Torshälla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Maria i Torshälla

Mer i ämnet