Kvinnan hittades livlös utomhus och det visade sig senare att hon hade skjutits till döds. Foto: Tomas Nyström/SVT

Mordutredning i Torshälla får nationell förstärkning: ”Vi har experthjälp”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Sörmland har fått förstärkning från Nationella operativa avdelningen, Noa, gällande utredningen av det misstänkta mordet på en kvinna i Torshälla förra veckan.

Över 130 förhör har hållits och dykare har sökt efter vapen eller andra föremål som kan knytas till det misstänkta mordet på en kvinna i 45-årsåldern.

– Förstärkningen från Noa innebär att vi har fått experthjälp i form av skickliga utredare. Vi har goda förutsättningar att ta det här hela vägen, säger säger Charlotta Tanner, vice chefsåklagare och förundersökningsledare.

Mordet på Maria i Torshälla

Olycka blev mord

Det var på måndagsmorgonen 11 december som en kvinna hittades livlös utomhus i Torshälla. Initialt utredde polisen händelsen som ett sjukdomsfall då de fick ärendet som en cykelolycka. Senare, på sjukhuset, konstaterades att kvinnan bragts om livet och att hon avlidit till följd av en skottskada.

Enligt Charlotta Tanner kommer arbetet med utredningen fortgå under julhelgen.

Ingen person är än så länge misstänkt i ärendet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör polisen berätta om varför man först missade att den avlidna kvinnan hade skottskador. Foto: Jennifer Berg Eidebo/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Maria i Torshälla

Mer i ämnet