Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör polisen berätta om varför man missade att den avlidna kvinnan hade skottskador. Foto: Jennifer Berg Eidebo/SVT

Polisen: Kvinna hittades död i Eskilstuna – sköts ihjäl

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna i 45-årsåldern som i måndags hittades livlös i Torshälla i Eskilstuna kommun dog efter att ha blivit skjuten. Det uppger polisen vid en presskonferens.

Initialt utredde polisen händelsen som ett sjukdomsfall då de fick ärendet som en cykelolycka. En person hade larmat och uppgett att kvinnan var okontaktbar. Personen ska då ha börjat göra livräddande åtgärder fram tills att ambulansen anlände.

På sjukhuset konstaterades kvinnan avliden och vid närmare undersökning upptäckte man skador som gjorde att man inte kunde utesluta att hon bragts om livet.

Mordet på Maria i Torshälla

Sköts ihjäl

På torsdag morgon meddelade polisen att undersökning av kvinnans skador visat att hon dog till följd av skottskador.

På en presskonferens som polisen höll digitalt torsdag förmiddag uppgav de att kvinnan inte har några kopplingar till gängkriminalitet.

– Det finns ingen känd hotbild mot henne, sa Elenore Ingårda, gruppchef på grova brott vid polisen.

Har gjort fynd

Kvinnan, som hittades i närheten av en cykel, bor i Torshälla. Polisen kan inte säga något om hur det misstänkta mordet har gått till eller hur många skott kvinnan träffats av. De kan inte heller säga om hon färdades på cykeln eller redan hade bragts om livet och blivit lämnad på cykelbanan.

På platsen har polisen även gjort vissa fynd som skickats vidare till nationellt forensiskt centrum, NFC, för analys. Patruller har även pratat med vittnen i området, men vill komma i kontakt med fler som kan ha sett något.

Polisen återvände till platsen

Att polisen först utredde fallet som ett sjukdomsärende och sedan återvände till platsen när misstanke om brott uppstod, kan ha påverkat undersökningen av platsen.

– Det är klart att det finns en risk för det, men vid den tiden är det så lite människor i rörelse så jag tror inte det, säger Elenore Ingårda.

Polisen säger att man kommer att vara i Torshälla i närtid för att öka tryggheten.

Ingen misstänkt

Under fredagen meddelar polisen att de har fått in en del iakttagelser från tipsare och att de fortsätter höra vittnet.

– Min uppfattning är att alla som kan vill hjälpa till, säger polisen Camilla Helgesson till SVT.

Ingen person är i nuläget gripen eller misstänkt för det misstänkta mordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Maria i Torshälla

Mer i ämnet