Mannen som påstod att han slängt en annan man i vattnet från Tosteröbron har nu släppts. Foto: SVT

Erkände mord – släpps av åklagare

Uppdaterad
Publicerad

Den man som gick in på polisstationen i Strängnäs och erkände att han kastat en för honom okänd person i vattnet har nu släppts av åklagare.

– Man har sökt i flera dagar utan att hitta någon kropp och man har inte fått in några tips, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson.

Det var under julafton som mannen gick in till polisen. Enligt honom hade han kvällen innan stött på en okänd man på Toströbron och slängt denne i vattnet. Enligt polisen gav mannen ett trovärdigt intryck och han anhölls misstänkt för mord.

Misstankarna har försvagats

Men trots att man sökt i vattnet med dykare och båt har någon kropp inte kunnat hittas. Och det finns inte heller några personer som anmälts saknade som skulle kunna kopplas till fallet.

Åklagare beslutade under onsdagen att mannen ska släppas. Enligt polisen har uppgifter i nya förhör gjort att brottsmisstankarna försvagats. Utredningen är dock inte nedlagd än, det beslutet kommer att tas av ordinarie åklagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.