Enligt primärvårdsnämndens ordförande Camilla Holmgren (S) har en optimal vårdcentral 12-13.000 listade patienter och vårdcentralen City har idag upp till 18.000. Foto: TT

Eskilstuna får ny vårdcentral i centrum

Publicerad

Idag beslutade primärvårdsnämnden att det ska bli en ny vårdcentral i Eskilstuna.

Det enda som nu återstår är att skriva kontrakt på lokal. Vilken lokal det blir är oklart, men enligt politikerna ska vårdcentralen placeras i centrala Eskilstuna och kommer, om allt går som planerat,  slå upp dörrarna i slutet på 2018.

– Alla partier röstade för förslaget. Jag tror alla ser behovet av en till vårdcentral eftersom befolkningen ökar. Vi ser också att patienter söker sig till centralare vårdcentraler och därför placerar vi den i centrum, säger Camilla Holmgren (S), ordförande i primärvårdsnämnden.

Den årliga hyran för lokalen beräknas bli cirka 2.5 miljoner kronor per år utifrån den hyresmodell som den landstingsdrivna primärvården tillämpar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer