Eskilstuna – Hus utan värde i Folkesta

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sörmland har tidigare berättat att ett 30-tal villor i Folkesta i Eskilstuna hotas av rivning, eftersom området förslås bli industrimark.

Planerna har orsakat protester vilket lett tilll att kommunen som tidigare varit beredd att lösa in husen nu ändrat sig.

Det har nu ställt till det för dom villaägare i Folkesta som vill sälja sina hus. Få verkar ha intresse att köpa hus i området.

spökstaden i folkesta

Lars Erik Lundgren bor i Folkesta sedan sex år tillbaka men vill nu sälja sitt hus. Men samtidigt som det blev känt att kommunen ville göra området till industrimark försvann också intresset från husköparna.

– Det tvärdog, enkelt uttryckt, inte en krona. Den mäklare jag hade kontakt med konstaterade plötsligt att han hade annat att göra, det säger Lars Erik Lundgren till SVT Sörmland.

Lars-Erik Lundgren hade redan bestämt sig för att köpa ett hus i en annan del av Sörmland. Ett köp han nu tvingas avstå ifrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

spökstaden i folkesta

Mer i ämnet