Foto: SVT

Kravet från räddningschefen: Bygg en ny brandstation i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten vill att kommunen bygger ytterligare en brandstation i Eskilstuna. Detta eftersom staden växer och för att det skulle göra att räddningstjänsten snabbare kan ta sig fram till olyckor.

– Det här är något jag har flaggat för under en lång tid, Eskilstuna behöver ha en satellitstation, säger räddningschef Lars Lagebo.

Lagebo menar att främst är två skäl till att Eskilstuna behöver ytterligare en brandstation. Dels växer staden, vilket betyder att sannolikheten ökar för att fler olyckor ska inträffa. Och dels handlar det om infrastrukturen.

– Vi har haft svårt att ta oss fram i de sydvästra delarna av Eskilstuna så om en station skulle placeras där så skulle det underlätta enormt, säger han.

Kommunen ska utreda frågan

Lars Lagebo menar att andra städer som har liknande befolkningsmängd som Eskilstuna redan har två stationer.

– Min bedömning är att vi inom en fem- till tioårsperiod kommer att behöva ha en till station.

Kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson säger att kommunen kommer att utreda frågan.

– Vi har byggt ut successivt under flera år nu med ytterligare en miljon varje år för att kunna rekrytera mer personal. Men nu börjar brandstationen att bli för trång och vi ser också att Eskilstuna växer i hushåll så vi behöver hitta en ny plats för ytterligare en brandstation, säger Jimmy Jansson (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.