Damallsvenskan Eskilstuna United har ekonomiska problem Foto: Bildbyrån

Efter krismötet: Eskilstuna United överklagar tvångsdegradering

Uppdaterad
Publicerad

Ekonomiskt krisande Eskilstuna United överklagar Svenska fotbollförbundets licensnämnds beslut om att inte ge klubben elitlicens för nästa år, det bekräftar klubben enligt ett pressmeddelande på torsdagsmorgonen.

Beslutet om att överklaga fattades under ett krismöte på onsdagskvällen.

– Innan vi vet något annat utgår vi från och planerar för att vi spelar i elitettan kommande säsong, det gäller allt från tränare, spelare, budget och organisation, säger Lina Bertilsson, ordförande i Eskilstuna united. 

Eskilstuna, som slutade åtta i damallsvenskan i år, är den enda av de svenska elitklubbarna att nekas elitlicens för nästa år. Det beror på att klubben uppvisade negativt eget kapital den 31 augusti i år.

En nekad elitlicens innebär att klubben tvångsnedflyttas till elitettan.

Nu arbetar klubben för att hitta en ny tränare. Samtidigt pågår samtal med spelartruppen. Enligt United finns en klausul i a-lagskontrakten som säger att de upphör vid årsskiftet vid degradering. Styrelsen har fattat beslut om att detta gäller även om det iochmed överklagan finns en teoretisk chans för fortsatt spel i högsta divisionen.

– Vi gör det av respekt och omtanke om spelarna och vi kommer samtidigt att ha individuella samtal med var och en om deras eventuella fortsättning i föreningen, säger Lina Bertilsson i pressmeddelandet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lina Bertilsson, ordförande i Eskilstuna United, är besviken på nedflyttningsbeskedet. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.