Foto: TT

Eskilstunabo förföljde och hotade kvinna – skickade 700 sms

Publicerad

En 18-årig man från Eskilstuna åtalas för brottet olaga förföljelse och en rad andra brott. Mannen ska bland annat ha skickat cirka 700 hotfulla sms och andra meddelanden till en kvinna och misshandlat hennes nuvarande sambo.

Melllan den 8 februari och 29 april i år ska 19-åringen har skickat cirka 700 sms och andra meddelanden till kvinnan. Meddelandena har bland annat innehållit bilder på vapen, och uppgifter om att kvinnan ”ska kidnappas och våldtas” och få ”stå till svars för allt”.

Den 21 april fick kvinnan ett meddelande från mannen om att hon ”ska få en långsam död”.

Misshandel med flaggstång

Mannen belades med kontaktförbud den 27 maj, men sökte trots det upp kvinnan i hennes bostad den 15 juni i år. Då ska han ha spottat kvinnan i ansiktet och misshandlat den man som hon delar bostad med. Han slog mannen med en flaggstång i metall.

Slagen ska ha varit så kraftiga att mannen drabbades av svullnad och smärta, och bröt ett ben i ena handen. Vid samma tillfälle ska 18-åringen även ha slagit sönder en tv.

Nekar till brott

Enligt åklagaren hade mannen vid tillfället eller en tid innan dess använt narkotika. 18-åringen häktades den 18 juni, men mannens försvarsadvokat Mikael Westerlund säger till SVT att hans klient förnekar brott.

– Han tillbakavisar åklagarens påståenden och kommer att förklara situationen vid rättegången, säger Mikael Westerlund.

Vad mannen har för förklaring vill advokaten inte kommentera nu.

18-åringen misstänks även för att under en dag i våras ha skadat en villa i Eskilstuna genom att bland annat krossa ett glasparti, klottra på en fasad och förstöra lamellgardiner i ett uterum.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer