Eskilstunabon Birgitta om skjutningarna: ”Det är vardagsmat”

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste veckan har det inträffat ett flertal skjutningar i Eskilstuna, den senaste under måndagskvällen i stadsdelen Nyfors.

– Det är ju vardagsmat, man reagerar ju snart inte, säger Birgitta Ringström, som bor i området.

Polisen utreder nu ett flertal skjutningar i Eskilstuna. För två veckor sedan inträffade en skottlossning i stadsdelen Årby i Eskisltuna. En man i 20-årsåldern sitter häktad misstänkt för mordförsök. Under måndagskvällen anhölls ytterligare en person misstänkt för skyddande av brottsling och grovt vapenbrott i samma ärende.

– Det är personer som vi känner till sedan tidigare, säger Christoffer Bohman, chef för utredningssektionen.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Flera larm i helgen

Den gångna helgen larmades polisen om ett flertal skjutningar i Eskilstuna och under måndagskvällen inträffade ännu en skottlossning, denna gång i stadsdelen Nyfors. Om dessa har kopplingar till varandra är i nuläget oklart.

Efter skottlossningen under måndagskvällen greps en man i 20-årsåldern. Enligt polisen är han misstänkt för grovt vapenbrott, men det är oklart om han har kopplingar till händelsen.

Hör vad några Eskilstunabor tänker om händelserna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet