• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Den milda vintern gör att kommunen fokuserar på gatuunderhåll istället för snöröjning berättar verksamhetschefen Mikael Arvidsson.

”Eskilstunaborna tjänar på det milda vädret”

Publicerad

När snön uteblir passar Eskilstuna kommun på att underhålla vägnätet i stället för att ploga snö.

– Vi har ett löpande underhåll på vägar och cykelbanor och då tar vi tillfället i akt i gynnsamt väder, säger drift- och underhållschefen Mikael Arvidsson.

Mikael Arvidsson.

Den totala snöröjningsbudgeten som är avsatt för 2020 ligger på runt 11 miljoner kronor, där även kostnaden för sandupptagningen är medräknad.

– Vi har årsbudget vilket betyder två vintrar, först en januari till mars i ena änden och oktober till december i den andra. Det kan fortfarande komma snö nu och det kan bli en tidig vinter i oktober, säger Mikael Arvidsson.

Trots att vädret är milt och ingen snö i sikte den närmaste tiden är det ändå full beredskap.

– Skulle vädret vända och det kommer snö kommer vi ta hand om den, säger Mikael Arvidsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.