Färgsprakande festival för allas lika värde

Uppdaterad
Publicerad

För andra året i följd arrangeras idag Mångfaldsfestivalen i Vingåkers kommun. Dagen bjuder förutom festligheter vid Säfstaholms slott även på en parad i regnbågens alla färger.

Maj är nu för tiden en månad som är fylld är pridefiranden i Sörmland. För ett par veckor sedan arrangerades pridefestivalen i Katrineholm för första gången och på lördag är det dags för Springprides parad i Eskilstuna.

Flera aktiviteter

På fredagen är det dock länets minsta kommun som står för festligheterna. Förra året arrangerades Mångfaldsfestivalen i Vingåker med tillhörande prideparad för första gången och idag var det alltså dags igen.

Pride i Sörmland 2017

Under dagen har olika ungdomsaktiviteter och konstutställningar arrangerats vid Säfstaholms slott i festivalens anda.

Slottsparken vid Säfstaholm var pyntad i regnbågens färger dagen till ära. Foto: SVT

Musik från världens alla hörn

Paraden avgick från kommunhuset strax efter klockan 17 och avslutades vid Säfstaholm där det bjöds på underhållning, bland annat av Flens Världsorkester och Celso Paco.

På plats finns bland annat politiska partier, föreningar och privatpersoner. Alla i syfte att framhålla allas lika värde och allas rätt att vara och älska den man vill.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pride i Sörmland 2017

Mer i ämnet