Polisens insatsstyrka på plats vid Strängnäs hantverksby. Foto: Pontus Stenberg

Fem döms efter stora knarkfyndet i Strängnäs

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i år hittades runt 100 kilo narkotika på en industrifastighet i Strängnäs. Nu har fem män dömts för grova narkotikabrott, tre av dem är hemmahörande i Strängnäs.

Det var i slutet av mars som stora mängder narkotika hittades i ett traktordäck och i en krypgrund i den så kallade Hantverksbyn i Strängnäs.

Polisens tillslag i Strängnäs skedde efter att man tidigare hittat runt 50 kilo narkotika i en bil i småländska Vaggeryd. Det var i samband med den utredningen som blickarna kom att riktas mot industrifastigheten i Strängnäs.

Gängkriminalitet i Strängnäs

Fem män har åtalats i härvan och under måndagen föll domarna mot dem. Tre av dem är hemmahörande i Strängnäs: en 51-åring, en 37-åring och en 31-årig man.

Nio års fängelse

31-åringen döms till nio års fängelse för bland annat synnerligen grovt narkotikabrott – de båda andra Strängnäsborna får sju års fängelse för samma grova brottslighet.

Ytterligare två män, skrivna i Flen respektive Sölvesborg, döms till fyra års fängelse inblandning i härvan.

Adressen i Strängnäs har kopplingar till Rawa Majid, den kände gängledaren för Foxtrot-nätverket som gått under smeknamnet Den kurdiske räven. Majid har enligt en annan polisutredning fått adressen skickad till sig i en krypterad chatt.  

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En ren tillfällighet ledde fram till den stora knarkgömman i Strängnäs. Det menar åklagare Tobias Lindblom. I klippet hör du honom berätta mer om hur polisen kom de misstänkta på spåret. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängkriminalitet i Strängnäs

Mer i ämnet