Allt fler turister i Sörmland har skapat nya jobb. Foto: TT

Fler jobb och mer pengar när turismen ökar

Publicerad

Regionförbundet Sörmland har gjort en utvärdering av turismen i länet och är positiva inför framtiden. Totalt har inkomsterna från turismen i länet ökat och flera nya jobb har skapats.

– Vi ser att det är en hel del saker som har gjorts. Det har ju skapats massa nya jobb och även heltidstjänster vilket är jättekul, säger Catharina Frändberg, chef för enheten för regional utveckling på Regionförbundet Sörmland.

Högt mål för 2023

För några år sedan gick Sörmland ut med målet att man ska ha fördubblat sin omsättning inom besöksnäringen år 2023. Hurvida man kommer nå målet är idag svårt att svara på.

– Vi har ju gått ungefär halvvägs och det är svårt att säga om vi kommer att nå målet. Det var ju flera boenden runt om i länet som fick göras om till flyktingboenden så där tappade vi ju några extra sovplatser. Men vi har ju också sett att det har gått bra för de hotell och vandrarhem som höll öppet. Det kan mycket väl vara så att vi kommer att nå målet tack vare dem, säger Catharina Frändberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.