Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Johan Lindeberg, tillförordnad skolchef för grundskolan i Eskilstuna, om hur de löser undervisningen fram över. Foto: SVT/TT

Högstadieelever i Eskilstuna går över till hybridundervisning

Uppdaterad
Publicerad

Från och med den 25 januari kommer högstadieeleverna på de kommunala skolorna i Eskilstuna att ha så kallad hybridundervsining, en blandning mellan distans- och platsundervisning. Det meddelade kommunen i ett pressmeddelande under onsdagen.

Den 7 januari gick Region Sörmland ut med en rekommendation till länets kommuner om att bedriva distansundervisning för sina högstadieelever. Och så blev det för Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm från och med den 11 januari. Tanken var att distansundervisningen skulle pågå till och med den 24 januari, men nu har Eskisltuna kommun beslutat att delvis fortsätta med distansundervisningen fram till den 12 februari.

– Det handlar om att vi har tagit fram individuella förslag för de olika skolenheterna eftersom de har olika förutsättning. Ingen skola kommer helt och hållet fortsätta på distans. Det handlar om att begränsa antalet elever i skolans lokaler. Fristadsskolan kommer att ha hundra procent undervisning på plats, men sprida ut sig i fyra olika byggnader, säger Johan Lindeberg, tillförordnad skolchef för grundskolan.

Vingåkers högstadium fortsätter på distans

På onsdagen kom även besked från Vingåkers kommun om att de fortsätter med distansundervisning på högstadiet en vecka ytterligare. Enligt ett pressmeddelande från kommunen gäller detta inte de som går i någon form av särskild undervisningsgrupp eller de elever som inte har möjlighet att studera hemifrån. Tanken är att man efter nästa vecka ska gå över till att varva distansundervisning och undervisning i skolan.

Sedan tidigare står det klart att även Nyköpings högstadieelever fortsätter ha sin undervisning på distans en vecka till. Flera av de andra kommunerna i länet väntas under torsdagen meddela hur det blir med undervisningen nästa vecka.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer