Frågor ställdes om extremism

Uppdaterad
Publicerad

Hur arbetar moskén i Årby med de svenska medborgare som ansluter sig till terrorgrupper och reser till mellanöstern? Det var frågor som lyftes när riksdagsledamöter på måndagen var på besök.

Besöket var en del i ett eftermiddagslångt program där de socialdemokratiska riksdageledamöterna Sara Karlsson och Hans Ekström fick information om hur bland annat Eskilstuna kommuns arbete kring våldsbejakande extremism.

– På riksnivå tittar vi just nu på hur man kan lagstifta när det kommer till de som återvänder från deltagande i krig i Mellanöstern så det är intressant för oss att se hur man jobbar lokalt ute i landet med de här frågorna, säger Sara Karlsson (S).

Våldsbejakande extremism

Besöket varade i drygt en timme och sällskapet fick bland annat en rundvisning i bönelokalen av ordföranden imam Abd Al Haqq Kielan.

– Vi har en handlingsplan för att möta våldsbejakande extremism som vi håller på att implementera, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsbejakande extremism

Mer i ämnet