Ytterligare en man greps misstänkt för mordförsöket, men denne häktades aldrig och har inte åtalats. Foto: SVT

Friades för mordförsök – kräver skadestånd

Uppdaterad
Publicerad

En man åtalades för att ha skjutit en annan man i ryggen i centrala Eskilstuna, men friades i tingsrätten. Nu kräver han 164 000 kronor i skadestånd för förlorad arbetsinkomst.

Det var den 17 maj förra året som en 19-åring man sköts i ryggen på en parkeringsplats utanför McDonalds på Kriebsengatan i Eskilstuna. Mannen skadades svårt men överlevde, och polisen rubricerade brottet som mordförsök.

Friades för mordförsök – fälldes för misshandel

Drygt två månader senare greps en 34-årig man som sedan häktades.

Åtal väcktes men tingsrätten valde att fria 34-åringen för mordförsöket då det inte ansågs vara klarlagt att det var han som sköt. Däremot dömdes han för grov misshandel och misshandel som skedde ombord på en Finlandsfärja 2014.

Nu har mannen, som satt häktad i fyra och en halv månad, ansökt om skadestånd för utebliven arbetsinkomst. Han kräver 164 736 kronor. Justitiekanslern har ännu inte hunnit ta ställning till mannens krav.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.