Branden som ödelade en moské i Eskilstunastadsdelen Nyfors orsakades av en överhettad fritös, enligt polisen. Foto: Anders Kjaersgaard

Uppgifter: Fritös orsakade moskébranden

Uppdaterad
Publicerad

Enligt poliskällor orsakades moskébranden i Eskilstuna av en överhettad fritös, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Enligt tidningens poliskällor är nu brandorsaken utredd och inget tyder på att det ska ligga något attentat bakom juldagens brand i moskén.

Från officiellt håll vill polisen inte bekräfta det som källan säger till tidningen.

– Den bild jag har är att alla förhör inte har hållits ännu, och det vill vi att de ska ha gjorts innan vi berättar vad vi landar i. Om vi berättar nu kan det påverka utredningen, säger presstalesman Fredrik Wallén.

Enligt Wallén kommer polisen att gå ut med allt som är möjligt när utredningen är klar.

– Vi vill inte att de sista förhören ska förstöras genom uppgifter i media.

Flera till sjukhus

Det var på juldagen som ett 70-tal personer befann sig i moskén i stadsdelen Nyfors, bland dem flera barn, för eftermiddagsbön när branden startade. Alla lyckades ta sig ut, men fem personer fick föras till sjukhus.

Bara timmar efter branden meddelade polisen att branden var anlagd. Dagen var brottsrubriceringen fortfarande mordbrand, men samtidigt backade polisen något då och tog tillbaka uppgifter om att någon skulle ha kastat in ett föremål.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Moskébrand i Eskilstuna

Mer i ämnet