Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vad händer med simträningen när simhallen stänger? Det svarar simmarna Filippa och Erik på i klippet. Foto: Mattias Gunnarsson/SVT

Nytt slag mot simklubben i Katrineholm – badet blir byggarbetsplats igen

Uppdaterad
Publicerad

Det har inte varit lätt att vara simmare i Katrineholm de senaste åren. I perioder har simhallen varit stängd i flera månader och nu är det dags igen. Taket behöver renoveras och badet blir en byggarbetsplats under sommaren.

Under 2018 och 2019 var simhallen vid Duveholmshallen i Katrineholm stängd i drygt ett år. Ungdomarna i simklubben Katrineholms SS tvingades åka till Flen, Vingåker och Kumla för att träna. Kort efter att simhallen öppnats igen kom coronapandemin vilket gjorde att träningar och tävlingar ställdes in.

I sommar, mellan 1 juni och 7 augusti, tvingas fastighetsägaren KFAB att åter stänga bassängen.

– Vi har upptäckt en fuktskada i taket som måste åtgärdas, säger Torbjörn Ekstrand, förvaltare hos fastighetsägaren KFAB.

Svårt att satsa

För simmarna blir det ytterligare ett avbräck i träningen.

– Det blir svårt att få till en riktig satsning när det blir så mycket uppehåll i träningen, säger Erik Blomkvist som i nuläget inte vet hur han ska lösa träningen under sommaren.

I klippet berättar simmarna Erik och Filippa om vad det innebär att förlora viktiga träningsveckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.