Foto: Arkivbild. Tunavallen och spelare i AFC.

Fyra nya spelare till AFC Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

AFC Eskilstuna rustar inför hösten. Den allsvenska klubben har nu skrivit kontrakt med fyra nya spelare – precis innan transferfönstret stängde.

Pappersarbetet blev klart under tisdagskvällen, enligt ett pressmeddelande på hemsidan.

Det är mittältarna Soya Takahashi, Dmitry Zhuravlev, Michael Anaba samt mittbacken Pontus Rödin som är klara för föreningen.

Japansk provspelare

Den 23-årige japanen Soya Takahashi har under en tid provtränat med klubben och dessutom spelat match med laget i Folksam U21 Allsvenskan Norra.

Kontraktet sträcker sig under resten av säsongen.

Kommer från division 3

Dmitry Zhuravlev har under de två senaste säsongerna spelat i division 3 och ansluter senast från Syrianska-Eskilstuna där mittfältaren gjort tre mål på fjorton matcher.

Han har erfarenhet från Zlatans nuvarande klubb LA Galaxy där han spelade i akademien.

Den 22-årige ryssens kontrakt är över 2,5 år.

Spel i Spanien

Den tredje spelaren som ansluter är 25-årige Michael Anaba som senast kommer från spel med CD Alcoyano i spanska tredjedivisionen.

Anaba som är född i Ghana kan spela som central mittfältare eller offensiv mittfältare och har kontrakt för resten av säsongen.

Talang från division 1

Den fjärde och sista spelaren är 18-årige talangen Pontus Rödin som kommer från spel i FC Linköping City i division 1. Där har det totalt blivit 28 matcher de senaste två säsongerna.

Rödins kontrakt sträcker sig över 3,5 år.

AFC Eskilstuna spelar under onsdagskvällen match i Svenska Cupen mot Carlstad United.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.