Adi Nalic hjälte med två skruvade skott

Det blev dödstyst på Jämtkraft arena i 93:e minuten. AFC Eskiltunas Adi Nalic skruvade då in sitt andra mål för dagen, segermålet 2–1 borta mot Östersund FK.

– Snyggt var det, sade Nalic efter att ha gjort sitt första av två mål i 2–1-segern mot Östersunds FK.

Av två formsvaga lag visade sig bottenlaget AFC Esilstuna vara det minst formsvaga.

Efter en första halvlek där gästerna var starkast, men där ställningen var 1–1 blev det mest kamp i den andra halvleken.

Tills Adi Nalic kom loss på en kontring efter 93 minuter. Han vände in i banan och skruvande in 2–1, ett mål som betydde AFC:s första bortaseger och ett skutt upp i tabellen, nu på kvalplats.

Avgjorde sent

Hemmalaget Österund startade visserligen bäst med ett snabbt anfallsspel. Men AFC Eskilstuna gjorde första målet. Ett snyggt och långt anfall avslutades med att Adi Nalic fick lite tid på sig att sikta i straffområdet och han skruvade elegant in 0–1. Det var bortasvaga AFC:s första bortamål sedan 4 maj.

– Visst det var ett snyggt mål, men inte något av de snyggaste, sa målskytten själv till C More. Vi ägde matchen men lät dem komma tillbaka.

För efter ledningsmålet tog gästerna över spelat på planen också, men en snabb kontring med Jamie Hopcutt och Dino Islamovic i huvudrollen gav Hosam Aiesh öppet mål och 1–1 just före paus.

– Jag tror att han träffar min fot i stället  för bollen, förklarade Hosam Aiesh det lite tursamma målet i C Mores sädning. Men vi var katastrofalt dåliga i första halvlek. Vi skulle kontrollera matchen, men gjorde inte det. Vi lät dem få omställningar, fortsatte Hosam Aiesh som tidigare i veckan gått ut med ”att han var färdig med Östersund”.

Den andra halvleken var jämn och tuff, utan så många målchanser. Men efter att Östersund haft en bra chans på övertid kontrade AFC hem segern.