Gasverksbron i Eskilstuna kommer vara avstängd i två månader för all motorfordonstrafik. Foto: SVT

Gasverksbron stängs av för all motorfordonstrafik i två månader

Publicerad

Under två månader kommer Gasverksbron i Eskilstuna vara avstängd för all motorfordonstrafik på grund av reparation.

Båda övergångskonstruktionerna på Gasverksbron ska bytas. Arbetet kommer pågå från 5 augusti till 4 oktober och bron kommer stängas av för all motorfordonstrafik.

”Helt utslitna”

– Den stora grejen är att vi ska byta brofogarna för att de är helt utslitna. Sen ska vi sätta dit några nya ytavlopp så vattnet kan ta andra vägar och lite småfix, säger Jan Heldring, byggledare på stadsbyggnadsförvaltningen i Eskilstuna.

Heldring menar på att stadstrafiken i Eskilstuna kommer påverkas.

Trafiktrassel väntas

– Ja, den kommer definitivt påverkas, absolut. Det brukar alltid vara trassligt i början. Men det är mycket enklare och går fortare om man stänger av hela bron.

Motorfordonstrafik får helt enkelt välja annan väg.

Gång- och cykelbanan öppen

– Det kan bli lite knöligt. Gap Sundins bro och Nybron är väl de broar som blir lite mer belastade. Men det är möjligt att man kan ta Västerleden också, säger Heldring.

Gångare och cyklister kommer att kunna ta sig över Gasverksbron då en cykelbana kommer vara öppen för båda riktningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.