Maikil ”Golden” Selim lever som Counter strike-proffs i Los Angeles. I helgen spelar han turneringen Blast pro series i Miami. Foto: Privat / Blast pro series

”Golden” från Eskilstuna i stor CS-turnering i Miami

Uppdaterad
Publicerad

Maikil ”Golden” Selim från Eskilstuna har i helgen chans att dryga ut kassan rejält tillsammans med sitt lag, Cloud 9, i en stor Counter strike-turnering i Miami. 2,3 miljoner kronor är på spel.

– Jag ser det som en vanlig dag på jobbet, säger Maikil Selim.

I mars förra året flyttade Maikil, med namnet ”Golden” i Counter strike-kretsar, till Los Angeles efter att han värvats av det amerikanska laget Cloud 9 – en av de största e-sportorganisationerna i världen.

Turneringen Blast pro series spelas under fredagen och lördagen och här deltar sex av de bästa lagen just nu. Vinnarna får dela på över en miljon kronor. Men att fokusera på prispengarna är fel, säger Maikil Selim.

Eskilstuna

– Folk tänker alltid på sådant, men jag skulle säga att den prestige det innebär att vinna är mer värd än pengar.

Levde ohälsosamt

Tävlingen innebär en comeback på världsscenen för Maikil Selim. I vintras var han borta från spel på grund av hälsoproblem. Han fick diagnosen hjärtmuskelinflammation av läkarna och i en öppenhjärtig text på nätet berättar han att han tror att sjukdomen till stor del berodde på stress och dåliga vanor.

Nu försöker han leva ett bättre liv med mer träning och mindre skräpmat.

Till turneringen kommer Cloud 9 med två nya spelare och förväntningarna är lågt ställda.

– Men självklart sätter vi press på oss själva för att försöka prestera någorlunda bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eskilstuna

Mer i ämnet