Jacob Högfeldt (M), kommunstyrelsens ordförande i Strängnäs, kollar in den nya historiska konstutställningen på Strängnäs resecentrum. I klippet kan du se delar av utställningen. Foto: SVT

Gustav Vasa-utställning ska göra Strängnäs resecentrum tryggare

Uppdaterad
Publicerad

Montrar med illustrationer som visar Strängnäs historia är uppställda på bottenvåningen i resecentrum. Gustav Vasa-föreningens utställning ska locka personer att besöka historiska besöksmål i staden och samtidigt bidra till ökad trygghet.

Nu kan Strängnäsbor och besökare i resecentrum kika på bilder och texter som beskriver historiska händelser från 1400-talet till nutid.

– Vi på kommunen är väldigt positiva till att det händer saker i resecentrum, säger Jacob Högfeldt (M), kommunstyrelsens ordförande i Strängnäs.

Resecentrum har tidigare drabbats av skadegörelse, bland annat har personer kasta smällare mot resenärer. 

– Den här utställningen drar förhoppningsvis till sig mer vuxennärvaro vilket är väldigt viktigt för att stärka tryggheten och säkerheten, säger Jacob Högfeldt.

I klippet kan du följa med på en rundvandring av den historiska utställningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.