De kommunala gymnasieskolorna i Eskilstuna går över till distansundervisning. Det gäller de högskoleförberedande programmen och yrkesprogrammen förutom deras praktiska moment och praktik. Foto: Naina Helén Jåma/TT

Gymnasieskolan i Eskilstuna går över till distansundervisning

Uppdaterad
Publicerad

Efter hög frånvaro bland lärare och elever har nu gymnasienämden i Eskilstuna kommun beslutat att, från och med onsdag, gå över till distansundervisning inom den kommunala gymnasieskolan. Beslutet gäller som längst till den 28 januari.

På grund av sjukdom och karantän kopplat till covid-19 har situationen blivit så pass ansträngd att Eskilstuna kommun nu kommer att bedriva undervisningen digitalt.

– Det har varit så att vissa elever i en klass varit på plats i klassrummet samtidigt som andra elever varit hemma och fått undervisning digitalt. Vi vill hålla all undervisning flytande därför ställer vi om, säger Fredrik Karlsson, tillförordnad skolchef, kommunala gymnasieskolan i Eskilstuna.

Den totala frånvaron är idag 11,4 procent bland lärarna och 20,4 procent bland eleverna.

Vissa undantag

Yrkesprogrammens praktiska moment sker på plats och för elever som läser ett introduktionsprogram görs individuella bedömningar för varje elev.

– Även elever som har behov av särskilt stöd kommer kunna få sin utbildning på plats, säger Fredrik Karlsson.

Matsalarna kommer hålla öppet för friska elever som vill ta sig till skolan för att äta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.