Hör Berglövs (S) känslor inför att komma tillbaka till Flenspolitiken. Foto: SVT

Han föreslås bli nytt kommunalråd i Flen: ”Jag har fjärilar i magen”

Uppdaterad
Publicerad

Det mesta tyder på att Anders Berglöv (S) blir nytt kommunalråd i Flen. Han föreslås av valberedningen att efterträda Jan-Erik Larsson (S) som nyligen meddelade sin avgång, på grund av hälsoskäl.

– Budet har kommit till mig så jag känner att det är en plikt och lojalitet mot mitt parti att jag ställer upp, säger Anders Berglöv till SVT Nyheter Sörmland.

”Inte varit min ambition”

56-årige Berglöv var kommunalråd i Flen fram till 2013 och har även tidigare suttit i riksdagen.

Vad är det som gör att du nu vill tillbaka till politiken, för du satt ju länge som kommunalråd men sedan sa du att du prioriterade andra saker i livet?

– Det är helt riktigt och det har varit min ambition också. Jag har sysslat med andra saker under de här åren och det har nog inte varit min ambition att ta mig tillbaka till politiken. Så hade inte det här inträffat skulle jag nog inte ha övervägt det heller.

En övergångslösning

Anders Berglöv menar att han är tänkt att vara en övergångslösning under några år, för att hjälpa till med att föryngra partiet i Flen.

Han beräknas tillträda posten den 1 mars.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer