Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vad möter imamen Kashif Virk för frågor och fördomar när han möter invånare på stan? Hör honom berätta i klippet ovan. Foto: SVT

Här är de vanligaste frågorna till imamen om islam: ”Många förutfattade meningar”

Uppdaterad
Publicerad

Under december turnerar kampanjen “Fråga en muslim” i Mälardalen. Fyra imamer från Islams Ahmadiyyaförsamling möter invånarna för att prata religion och värderingar.

– Syftet är att möta folks rädslor och frågor om islam, säger Kashif Virk, imam.

“Fråga en muslim” kommer i år att göra över 100 olika stopp runt om i Sverige. Just nu är kampanjen i Mälardalen och på onsdagen stannade den till i Katrineholm. 

Kashif Virk berättar att många som de möter har funderingar om världsläget.  

– Just nu är det mycket om kriget i Israel som skapar stor oro. Men det finns även många andra frågor som återkommer varje gång, säger han.

Positiv respons

Turnén rullar sedan vidare mot bland annat Eskilstuna och Enköping. Enligt Kashif Virk har man fått bra respons på kampanjen. 

– Det har varit oerhört positivt, vart vi än går säger folk: “Vad bra att ni gör det här”, säger Kashif Virk. 

Vilka är de vanligaste frågorna och fördomarna som imamerna möter när de träffar folk på stan? Hör Kashif Virk berätta i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.