Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bernt Andersson har bott i Skogsängen i 10 år. Han berättar i klippet ovan att flera av hans bekanta i området inte vågar gå ut på kvällarna. Foto: SVT

Otryggt torg i Skogsängen kan rustas upp: ”Går inte ut på kvällen”

Uppdaterad
Publicerad

300 nya bostäder, ett 16-våningshöghus och ett nytt torg i Skogsängen i Eskilstuna kan bli verklighet. Enligt en enkätundersökning från kommunen upplevde många boende i området torget som tråkigt och otryggt.

– Många i vårt hus går inte ut på kvällen, säger Bernt Andersson som bor i området.

Eskilstuna växer och kommunen planerar för 15 000 nya bostäder i staden fram till 2030. I planerna ingår att bygga nya bostäder i Skogsängen längs Vasavägen, Stenkvistavägen och Kälkbacksvägen. Tanken är att det främst ska byggas flerfamiljshus men också rad- och kedjehus.

Mellan Skogsängstorget och Skogsängsparken vill kommunen möjliggöra ett höghus på 16 våningar.

Fler samlingsplatser

Förutom fler bostäder finns även planer på att utöka Kälkbacksvägens förskola och utveckla torget. Kommunen vill också skapa mer rörelse och samlingsplatser i stadsdelen. Syftet är att göra den mer attraktiv och trygg.

Planförslaget ligger ute för samråd och nu har allmänheten chansen att säga sitt om detaljplanen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer