Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Heden i Malmköping blir kvar. I klippet förklarar Flens ledande politiker Ann-Charlotte Munter (S), Björn Karlsson (C) och Emma Dahlin (M) hur de resonerat. Foto: SVT

Heden i Malmköping räddas – ska renoveras istället för att rivas

Uppdaterad
Publicerad

Planerna på ett nytt särskilt boende i Flens kommun rivs upp. Istället satsas 140 miljoner på att renovera Heden i Malmköping för att få 50 nya platser.

Frågan om ett nytt särskilt boende i Flens kommun har varit en långdragen historia. Enligt det ursprungliga beslutet från januari 2023 skulle boendet på Heden rivas och ersättas med ett nytt till en kostnad av drygt 227 miljoner kronor.
Ärendet stötte dock på problem och återremitterades.

Renovering i stället för rivning

I veckan fattade kommunfullmäktige ett nytt beslut i frågan. Någon rivning av Heden är inte längre aktuell. Istället ska boendet genomgå en totalrenovering. Inflyttning planeras till 2028 då 50 nya boendeplatser ska vara klara.

– Det finns stora fördelar med det här rent ekonomiskt. Plus att det kommer att finnas kvar i stadsbilden som det gör idag, säger Ann-Charlotte Munter (S), kommunalråd i Flen.

I klippet hör du Anna-Charlotte Munter, Emma Dahlin (M) och Björn Karlsson (C) om det historiska beslutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.