Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar musikproducenten Pontus Langendorf om hur ungdomar i Eskilstuna får skriva låtar tillsammans med artisten Jenny Wilson. Foto: SVT/TT

Hemmasittande unga i Eskilstuna skriver låtar med popartist

Publicerad

Under året kommer Scenkonst Sörmland att driva musikprojektet ”Ogiltig frånvaro” tillsammans med unga, mellan 13 och 15 år med hög frånvaro i skolan, och artisten Jenny Wilson. Ambitionen är att samarbetet ska mynna ut i fem musikvideor som kommer att publiceras under hösten.

För att nå målgruppen har Scenkonst Sörmland tagit hjälp av Pedagogiskt centrum som är ett resurscenter för elever med sociala och emotionella svårigheter eller som har någon form av funktionsvariation.

– De har jobbat länge med ungdomar som befinner sig i den här typen av situation och de har hjälpt och stöttat oss med att nå ut med information om projektet, säger Pontus Langendorf som är musikproducent på Scenkonst Sörmland.

Vem som helst kan anmäla sig och för att göra det kontaktar man Scenkonst Sörmland.

I klippet berättar musikproducenten Pontus Langendorf om musikprojektet där ungdomar med hög frånvaro från skolan får skriva låtar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.