Hemtjänstpersonal i Mariefred utsatt för misshandel och stenkastning – en till sjukhus

Publicerad

Strax efter klockan 21 på söndagskvällen larmades polisen till en plats i Mariefred då ett antal gärningsmän ska ha misshandlat hemtjänstpersonal.

Fem separata anmälningar är gjorda. Dessa inkluderar två fall av grov misshandel, ett fall av misshandel av normalgraden, ett olaga hot samt ett fall av skadegörelse. En person fördes till sjukhus med ambulans.

– Som jag förstår det är det sparkar och slag samt stenkastning mot målsägande och en ganska hotfull och aggressiv stämning på platsen, säger polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver.

Ingen gripen

Utöver misshandeln finns också en anmälan om skadegörelse upprättad då en av kommunens bilar fått skador.

När polisen kom till platsen var ingen misstänkt gärningsperson kvar på platsen men de bedömer ändå att utredningsläget är gott. Under måndagsmorgonen fanns dock ännu ingen gripen.

Bekräftas av kommunen

Att det är just hemtjänstpersonal som utsattes för den påstådda misshandeln bekräftas av Åsa Eriksson, områdeschef på Strängnäs kommun.

– Ja, det här hände igår och det är polisanmält, säger hon men vill i övrigt inte kommentera händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.