Ann-Charlotte Munter (S) tar över som kommunstyrelsens ordförande efter Anders Berglöv (S). Foto: Robert Gustavsson/SVT

Hon blir kommunstyrelsens nya ordförande i Flen

Publicerad

Från och med första april är Ann-Charlotte Munter (S) kommunstyrelsens nya ordförande i Flens kommun.

– Det är roligt att få möjlighet att vara lite mer involverad i politiken, säger hon.

Under ett enigt medlemsmöte under måndagen beslutades att Ann-Charlotte Munter (S) blir den som efterträder Anders Berglöv som kommunstyrelsens ordförande i Flen.

– Jag är glad över det förtroende som jag har fått från mitt parti. Det är roligt att få möjlighet att vara lite mer involverad i politiken, säger hon.

Stort intresse för skolfrågor

Ann-Charlotte arbetar idag som universitetsadjunkt på Mälardalens högskola. Hon sitter även i kommunfullmäktige och är ordförande för det kommunala bolaget Unikabruket AB. 

Vilka utmaningar ser du i Flens kommun?

– Vi behöver bland annat utveckla bostadsförsörjningen och äldreomsorgen i kommunen. Sen brinner jag naturligtvis också för skolutvecklingen som jag ser är tätt sammanlänkad med att försöka minska arbetslösheten i kommunen.

Tillträder första april

Ann-Charlotte tillträder posten den första april i år, under tiden pågår förberedelserna.

– Jag upplever att jag får ett bra överlämnande av Anders Berglöv, jag har fått följa med honom och träffa kommunchefen bland annat. Sen har jag varit involverad i politiken ett antal år så jag känner till en del av de politiska processerna. Jag tror det kommer bli bra det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.