Foto: SVT

46 år som busschaufför: ”Man får uppleva mycket”

Uppdaterad
Publicerad

166 bussförare kommer att behöva nyanställas i Sörmland under den närmaste treårsperioden, enligt branschorganisationen Transportföretagen. Elisabeth Johansson driver ett bussbolag i Katrineholm och har jobbat nästan ett halvt sekel i branschen.

Allt började med att hon blev ingift i företaget och sedan har det rullat på. I år gör hon sitt 46:e år på det lilla bussföretaget som bland annat har kontrakt på skolskjutsar i Katrineholm.

– Det är ett trevligt yrke. Man får uppleva mycket, säger Elisabeth Johansson.

Har du aldrig ångrat ditt yrkesval?

– Kanske ibland på vintern när det är isgata men annars så är jag ganska nöjd.

Efterfrågan på busschaufförer är stor. Fler än 166 bussförare kommer att behöva anställas i Sörmland under den närmaste treårsperioden, enligt en rapport från branschorganisationen Transportföretagen.

Men allt för få nya söker sig till yrket. 44 procent av bussföretagen i länet uppger att de haft svårt att rekrytera förare det senaste året, enligt rapporten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.