Rose-Marie Fältskog fick jobba hårt när en jobbannons på sociala medier överöstes med rasistiska kommentarer. Foto: SVT/Flens kommun

Hon svarade upp mot hatstorm – hyllas på sociala medier

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Flens kommun lagt upp en jobbannons på Facebook överöstes kommentarsfälten med arga inlägg och rasistiska kommentarer. Men kommunens kommunikatör Rose-Marie Fältskog svarade upp mot kritiken och nu hyllas hon på sociala medier.

I annonsen, som lades upp den 28 december, finns en bild med två samtalande kvinnor där en av dem bär slöja. Något som förargat en del personer. Många av kommentarerna tar främlingsfientliga uttryck, vilket satte Rose-Marie Fältskog i hårt arbete.

– När vi upptäckte det på måndagen blev vi lite chockade. Vi brukar ha två till tre kommentarer vanligtvis, säger Marie Fältskog.

1 500 inlägg

Rose-Marie Fältskog och hennes kollegor försökte svara på så många kommentarer de kunde utifrån den värdegrund som Flens kommun vilar på.

– Jag försökte också varna för kommentarer som kunde kränka personen på bilden.

Men de rasistiska kommentarerna är många och även om det lugnade sig under måndagen drog debatten igång igen under tisdagen.

– I dag tror jag vi är uppe i 1.500 inlägg på bara den artikeln. Även om det inte är personlig kritik riktad mot mig så känner man sig lite utsatt.

Hyllas för sina svar

Men många av kommentarerna hyllar också svaren som kommit från Flens kommun och Rose-Marie Fältskog. Även på Twitter hyllas hon av många. Bland annat av kulturjournalisten Kjell Häglund och den framstående fotografen Paul Hansen.

– Det är otroligt skönt att få stöd av så många, säger Rose-Marie Fältskog.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer