Polisen spärrade av ett område vid Bellmansplan i Eskilstuna efter dödsskjutningen på måndagskvällen 23 maj. Foto: Lars Adolfsson/SVT

18-åring dömd för dödsskjutning i Eskilstuna – hovrätten fastställer

Uppdaterad
Publicerad

Den 18-åriga mannen som dömdes för att ha skjutit ihjäl en man på öppen gata vid Bellmansplan i Eskilstuna förra året döms även i hovrätten för mordet.

Den 23 maj hittades en man i 25-årsåldern ihjälskjuten mitt i ett bostadsområde framför flera barn och andra vittnen. En man dömdes senare till åtta års fängelse i Eskilstuna tingsrätt mot sitt nekande.

Han överklagade domen till Svea hovrätt och yrkade på att rätten skulle frikänna honom helt. Men hovrätten går på tingsrättens linje och fastställer domen.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Enligt domstolen hade straffvärdet för en vuxen varit livstids fängelse, men eftersom 18-åringen var 17 vid tiden för mordet dömdes han till åtta års fängelse.

I klippet nedan kan du höra Åklagarens tankar om den fällande domen i tingsrätten förra året.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mordvapnet hittades i en koja i ett skogsparti, nära en förskola, några hundra meter från brottsplatsen. Foto: Polisens förundersökning/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet