Foto: arkivbild-Jessica Gow/TT

Hyresgäst bodde i själva verket i villa – vräks från lägenheten

Publicerad

En man blir av med kontraktet till en hyreslägenhet i Eskilstuna kommun. Orsaken är att han i själva verket har ägt och bott i en villa under flera år, enligt ett beslut i hyresnämnden i Västerås.

När hyresvärden Eskilstuna kommunfastigheter, Kfast, fick kännedom om att mannen inte var folkbokförd i lägenheten gjorde de besök vid hans villa. De upptäckte då att mannens bil var parkerad där båda gångerna.

Kfast beslutade att säga upp kontraktet då han inte ansågs ha behov av lägenheten.

Vill ha kvar lägenheten

Men mannen ville behålla den och bestred uppsägningen. Han menar att han har sin permanenta adress i lägenheten, trots att han är folkbokförd i villan. Han har uppgett att han sover och äter i lägenheten varje dag, och att hans villa inte är i fullgott skick i att bo i.

Inga starka skäl

Men hyresnämnden anser inte att mannens förklaringar är trovärdiga och slår fast att han faktiskt bor i villan. Nämnden tycker heller inte det finns något starkt skäl för honom att ha kvar lägenheten eller att använda den som komplementbostad.

Kfast får därför rätt att säga upp kontraktet och mannen måste flytta därifrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.