Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi jagar två personer som har lämnat platsen på elscooter”, säger Oscar Nissfolk, lokal polisområdeschef i Eskilstuna. Foto: SVT

Polisen jagar två efter dödsskjutningen vid Rekarnegymnasiet i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har ännu ingen gripen efter dödsskjutningen utanför gymnasieskolan i Eskilstuna under torsdagseftermiddagen, där en 18-årig man sköts till döds. Men polisen jagar två misstänkta gärningspersoner.

– Vi jagar två personer som har lämnat platsen på elscooter, det är sannolikt att personerna befinner sig kvar i Eskilstuna, säger Oscar Nissfolk, lokal polisområdeschef i Eskilstuna.

Under fredagsförmiddagen höll polisen en pressträff med anledning av mordet. På pressträffen deltog förutom Oscar Nissfolk även Camilla Helgesson tf. utredningschef vid polisen i Sörmland.

Skjutningar i Eskilstuna

Tidigare känd av polisen

Den avlidne mannen är sen tidigare känd av polisen och har kopplingar till kriminella nätverk. Enligt uppgifter till SVT är det en 18-årig man som i höstas var inblandad i en annan skjutning i Eskilstuna och då dömdes för grovt vapenbrott.

– Den här personen har koppling till den konflikt som vi haft i Eskilstuna och figurerar i några utredningar sedan tidigare, säger Camilla Helgesson.

Många vittnen

Polisen berättar under pressträffen att det befann sig många vittnen och elever i närheten av skolan vid tidpunkten för brottet. Polisen är angelägen att få in fler tips och iakttagelser.

– Vi har fått in flera tips, filmer och bilder från platsen och vi samlar nu info från gårdagen och natten, säger Oscar Nissfolk.

Polisen arbetar utöver brottsutredningen parallellt med trygghetsskapande åtgärder.

Det var vid 15.30-tiden på torsdagen som polisen larmades till Krongatan i Eskilstuna i närheten av Rekarnegymnasiet, efter höga smällar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Eskilstuna

Mer i ämnet