Moderaterna i Eskilstuna har inlett en intern process efter kommunalrådet Göran Gredfors uppmärksammade Facebookinlägg i mellandagarna. Foto: SVT

Intern process inledd efter kommunalrådet Göran Gredfors kritiserade inlägg om Sara Skyttedal

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna i Eskilstuna har inlett en intern process efter kommunalrådet Göran Gredfors uppmärksammade Facebookinlägg. Det uppger gruppledaren Jari Puustinen.

SVT berättade i förra veckan att Gredfors kallat KD-politikern Sara Skyttedal ”medah…n” i ett inlägg. Detta sedan hon i en ledare i Expressen förordat en legalisering av cannabis.

Bad om ursäkt

I en intervju med SVT Nyheter Sörmland hävdade han att han syftade på ordet ”mediahöna”, men att han efteråt förstått att det kunde tolkas som ”mediahora”.

– Jag ber jättemycket om ursäkt om nån tog åt sig, men det var det jag menade, sade han.

Kritik från partikamrater

Efter inlägget har partikollegor riktat kritik mot Gredfors och en intern process har dragits igång, något som Eskilstuna-Kuriren var först med att berätta. Exakt hur den går till vill Moderaternas gruppledare Puustinen inte gå in på.

– Det finns riktlinjer för hur det ska gå till och vi får se när det blir klart, säger han till SVT.

– Göran själv har tagit tillbaka uttalandet, och han har ju sedan fått kritik från flera medlemmar och även från mig.

”Väldigt dumt”

Puustinen kallar inlägget för ”väldigt dumt” och säger att Gredfors skrev saker som partiet inte står bakom, men hänvisar genomgående till den interna processen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Göran Gredfors (M) berätta varför han var kritisk till att gatulangningsgrupp lades ner. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.